Сесію відклали на тиждень

Учора під мерією розгорталося дійство, яке важко асоціювати із здоровим глуздом. Від реву потужних динамиків  дрижчали шибки не лише у мерії, а й у житлових будинках навпроти. Молодики від  «братського» претендента на мерське крісло хутко натягували на дерев’яні «їжаки» колючий дріт, а їхній вусатий поводир, вальяжно сидячи на стільці, роздавав інтерв’ю з приводу «зйомок» фільму жахів «Мерія після виборів-2006».

Початку роботи сесії Київради очікували годину-півтори… Нарешті в коридорі з’явився міський голова Олександр Омельченко. Проминути журналістів, які всю увагу спрямували на нього, він не міг. «Чому затримано початок сесії?» – запитали.

– Півтори години тривало спільне засідання голів фракцій та постійних комісій Київради, – відповів Олександр Омельченко. – Майже одностайно було підтримано пропозицію, яку я маю озвучити: згідно з регламентом і проектом рішення відкласти сесію на тиждень. Мета цього  – дати об’єктивну оцінку того, що відбувається під стінами мерії, вивчити всі гасла, виступи та пропозиції, незалежно від того, які політичні сили їх висувають. По-друге, в таких умовах, які виникли на площі перед Київрадою, коли від гучномовців двигтять шибки, працювати складно. По-третє, ми вважаємо, що всі пункти сьогоднішнього порядку денного, незважаючи на їх проходження через комісії, юридичну службу, схвалення в усіх інстанціях, ще раз вивчити і переконатися в тому, що нема питань, які протирічать інтересам влади і громадськості.

На голосування було винесено три пропозиції: розпочати сесію, перенести її, а також проводити сесію, але залишити в порядку денному тільки 16 загальних питань. За першу пропозицію проголосували лише 15 депутатів, проте другу підтримала переважна більшість. Схвалено й пропозицію запрошувати на засідання Київради представників організацій і рухів, які влаштовують під мерією галасливі шоу. Можливо, тоді на Хрещатику буде тихіше.