Баронеса шукає лідерів

Як відомо, баронесами або стають – побравшись із бароном, або ж народжуються, отримавши титул у спадок від батька. Баронеса Сміт Гілморхільська пішла першим шляхом,  вийшовши в юнії літа заміж за представника давнього британського роду Джона Сміта.

Після раптової смерті 1996 року свого чоловіка,  на той час лідера Лейбористської партії Великої Британії, який готувався стати наступним прем\'єром об\'єднаного королівства, Її величність вирішила зайнятися благодійністю заради демократії  у цілому світі.

Нині баронеса Сміт – співголова Меморіального фонду, який розвиває ідеали справедливості,  шукає молодих та політично грамотних особистостей на теренах колишнього Радянського Союзу.

До Києва вона завітала задля того, щоб під егідою Британської Ради відібрати шістьох молодих українців із задатками політичних лідерів.

– Після двох місяців, проведених у британському парламенті, спілкуючись із представниками неурядових організацій та ЗМІ, молоді українці мають відчути, якою насправді є найстаріша демократія у світі, – переконана Її честь Катрін Сміт, наймолодша дочка баронеси, яка працює опікуном у батьківському фонді.
– Вже сьогодні  переможці минулорічного відбору працюють у найвищих кабінетах Києва, Тбілісі та Єревана, – додала Катрін.

Залишаючи посольство Великої Британії, баронеса вирішила не сідати до свого автомобіля, а прогулятися центральними вуличками древнього Києва.