Сюрприз від «Кульгавого Пола»

Мешканці будинку № 14 на вулиці Аніщенка звернулися до редакції, аби поділитися новою для себе «радістю». У Печерському торговому центрі, що через дорогу, відкрилася чеська ресторація «У Кульгавого Пола».

Цей заклад завжди приваблював власників тугих гаманців. І завжди викликав невдоволення мешканців згаданого будинку. Власники, як і назви ресторацій у торговому центрі, мінялися, мов у калейдоскопі. Запам’ятовувалися хіба що постійні п’яні скандали, коли «з’ясовували стосунки» у закутку перед вікнами житлового будинку – із криками, лайками, мордобоєм. Зусиллями мешканців удалося припинити діяльність «Останньої барикади», де правоохоронці виявили наркотики. У попередньому «Халі-Галі» рікою лилося пиво і, відповідно, у тому самому закутку – наслідки його вживання. І от тепер – «Кульгавий Пол». Кілька днів працює і вже відзначився. Але тепер постійним гучним шумом від двох потужних вентиляційних систем, які вивітрюють чад із кухні. Їх змонтовано над тим закутком, де зазвичай з’ясовували стосунки, – за якихось 20 метрів від вікон житлового будинку. Гуркотять двигуни з ранку до пізньої ночі, не даючи людям заснути. Вся вулиця за пахощами визначає меню ресторану.

Дехто з мешканців ще після отих гучних скандалів установив собі потрійні металопластикові вікна. А хто не зробив цього – законопачує вікна й балкони, засинає, поклавши на вухо подушку. Мешканці готуються до нової боротьби. Пропозицій багато. Найцікавіша – запропонувати директорові «Кульгавого Пола» помінятися квартирами – хай поживе на елітному Печерську навпроти своєї ресторації, котра і шумить, і чадить. Може, тоді зрозуміє, що більше годилася б для неї зовсім інша назва.