На екзамен до Брюсселя

У фіналі V Національного конкурсу барменів «Stella Artois-2005» узяли участь дванадцять переможців півфінальних відбіркових турів із восьми регіонів України.

Бути барменом, тим паче, спеціалізуватися на найшляхетнішому з бурштинових прохолодних напоїв – на пиві «Stella Artois» – взагалі-то не просто. Адже цей трунок вимагає дбайливого поводження і неухильного дотримання ритуалу розливу-подачі. Один неправильний жест, дві зайві краплини, і настрій клієнта буде зіпсовано і свято життя, на яке він так розраховував, не відбудеться. Судячи з виступу фіналістів, «Десять правил справжнього бармена», про які так завзято і наполегливо нагадує лідер вітчизняного пивного ринку – компанія «САН Інтербрю Україна», – наші хлопці засвоїли на «відмінно». І мінімальна різниця в оцінках – за посмішку, цнотливу чистоту фірмового келиха та ідеальний стовпчик піни – тому підтвердження. Сорок хвилин знадобилося суддям для підбиття підсумків і вибору щасливчика. Ним став Андрій Анисимов із Сімферополя, який у жовтні має з’їздити до Брюсселя: світ побачити, себе показати і поборотися за пальму першості зі знаними майстрами з 33 країн світу. Серед яких, звичайно, будуть і бельгійці, які так пишаються своїми знаменитими на весь світ 300 сортами пива і сотнею броварень.

Переможцеві ХI Міжнародного конкурсу барменів «Stella Artois-2005» обіцяні слава, пошана і незабутня романтична подорож до будь-якої країни світу.

На думку менеджера із розвитку компанії «САН Інтербрю Україна» Ігоря Срібного, Андрій має всі шанси на успіх. З року в рік українці прогресують. 2001-го наш співвітчизник посів сімнадцяте місце, 2003-го – п’яте. Торік  Дмитро Горовий із Донецька став четвертим. Сподіватимемося, що посланець Криму порадує нас перемогою.