Обмовився чи кинув тінь?

Виборча кампанія починається: політики готують компромат. Олександр Зінченко, Микола Томенко, Михайло Бродський, Григорій Омельченко уже «вистрілили». По першому поки що патрону. На деякі справи, зокрема про «древню» ЄЕСУ, натякає Святослав Піскун. Заговорив аж із Лондона, хоч і теж наразі недомовками й Борис Березовський. Олександр Турчинов показував чорний портфель, що виніс із СБУ…

Є ще «порох у порохівниці» й у Леоніда Кравчука. «Розминку перед боєм» він уже зробив – заявивши про чужі гроші нашої революції. Має Леонід Макарович також один список. Із пожовклими вже сторінками. У ньому – прізвища депутатів, які були двадцять років тому агентами КДБ. За словами екс-президента, в дні ГКЧП голова КДБ Михайло Галушко приніс йому «цілу скриню» особистих справ парламентаріїв, які співпрацювали з цим відомством.

Леонід Макарович, щоправда, не збирається оприлюднювати досьє: «Список піде разом зі мною». Однак він не відкидає можливість витоку інформації. «Деякі з цих людей і нині є депутатами, але справи на них лежать у Росії. Гадаю, завжди легко нагадати їм про це», – розмірковує Леонід Кравчук чомусь саме тепер. Можливо, щоб «об’єднати Україну», що намагається зробити відомий есдек.

Втім, наступні вибори – не перші, перед якими згадують про цей старий список. І цього разу невипадково. Хоч Кравчук обіцяє надалі мовчати, але вже дещо сказав. Якщо зіставити прізвища народних депутатів 1991 року й нинішній склад ВР, то не так і багато «парламентських старожилів» залишилося. Обмовився «об’єднувач» чи таки свідомо кинув на них тінь?