Народний союз потребує очищення?

Услід за своїм однофамільцем, народним депутатом Володимиром Бондаренком, з «Народного союзу «Наша Україна» вийшла екс-голова Київської обласної парторганізації народний депутат Олена Бондаренко.

На думку пані Бондаренко, чимало активних прихильників Президента та учасників Помаранчевої революції нині йдуть із НСНУ. Їхнє місце займають бізнесмени, чимало з яких співпрацювали зі старою владою. Про ідеали Майдану останні думають мало. Вони підтримують партію фінансово і хочуть за це отримати певні посади. Таким чином, виникає загроза повернення до епохи Леоніда Кучми, коли олігархи контролювали економіку і прагнули захопити політичну владу.

Крім того, під час формування НСНУ постраждали інші партії. Прибічників Віктора Ющенка змушували вливатися до нової сили на несправедливих засадах. Такі вимоги ставили до Народного руху України, партії «Реформи і порядок» та Української народної партії. Вони б втратили свою ідентичність. На думку пані Бондаренко, це наруга над партіями, які мають довгу історію та свої традиції.

Викликає запитання й факт звільнення Олени Бондаренко на обласній партійній конференції. Депутат стверджує, що на її учасників чинився тиск з боку Петра Порошенка та Вадима Литвина, якого згодом обрали новим головою осередку НСНУ на Київщині. До речі, пан Литвин приєднався до команди Віктора Ющенка лише у грудні минулого року, а раніше перебував у лавах Комуністичної партії.