«Пора»: боротьба триває

Партія «Пора» оприлюднила меморандум, закликавши всіх прихильників свободи й демократії до подальшої боротьби.

На думку представників «Пори», чимало справжніх патріотів, які брали активну участь у Помаранчевій революції, нині просто усунуто із влади.

Відхід від принципів Майдану, непрофесіоналізм та популістські гасла й спричинили політичну кризу. Президент не став авторитетним лідером. Можновладці просто не змогли поставити державні інтереси вище за власні  До речі, радник Президента, голова політради партії Владислав Каськів попереджав Віктора Ющенка про можливість такого розвитку подій ще перед Днем незалежності. Та все марно.  «Пора» навіть запропонувала Антикризовий план, проте влада стала прислухатися до його положень лише під час процесу призначення нового уряду. Нині «Пора» наполягає на виконанні всіх пунктів цього плану.

Засуджує партія і меморандум між Віктором Ющенком та Віктором Януковичем. Адже лідер Партії регіонів був найбільшим ворогом Помаранчевої революції.
– Віктор Янукович аж ніяк не уособлює ані демократизм, ані професіоналізм, ані розмежування бізнесу й влади, – зауважив член політради  Андрій Юсов.

Після такого «партнерства»  усі причетні до фальсифікацій залишаться на свободі. Корупціонери режиму Кучми теж не зазнали покарання. Навпаки, влада почне співпрацювати із ними. А внаслідок цього довіра населення до неї значно знизиться.

У цій ситуації партія закликає патріотів Майдану до єднання. «Пора» утворює коаліцію, до якої запрошує всі демократичні сили. Не виключено, що почнуться переговори про співпрацю із Юлією Тимошенко. Але відбір союзників буде досить ретельним. Партнери  мають оприлюднити свої передвиборні списки і запропонувати програму конкретних дій.