Без наших гуліверів, зате під нашу музику

Чемпіонами Європи з баскетболу стали гравці збірної Греції. У фіналі Євробаскету-2005, що відбувся в Сербії й Чорногорії, греки здобули перемогу над збірною Німеччини з рахунком 78:62.

Найрезультативнішим гравцем матчу став форвард німців Дірк Новіцкі (23 очка), а в переможців кращим був Теодорос Папалукас (22). Цей успіх став для грецької команди першим із 1987 року. З тих пір вони навіть не потрапляли до трійки призерів, і лише один раз їм вдалося завоювати срібні медалі чемпіонатів Європи (1989). Для німців «срібло» теж стало першим серйозним досягненням за останні кілька років. Бронзові нагороди дісталися збірній Франції, яка в матчі за третє місце розгромила іспанців – 98:68.

Як відомо, наші баскетболісти залишили чемпіонат ще на першій його стадії, не вигравши жодного матчу. Але фінальні ігри все ж не обійшлися без присутності та безпосередньої участі українців, а вірніше українок. Наші дівчата з групи підтримки своєю майстерністю та завзяттям так зачарували організаторів чемпіонату, що їх запросили супроводжувати всі ігри, аж до фінальної включно. Тепер уже чемпіон Європи Теодорос Папалукас зізнався після матчу, що під час перерв у грі не стільки слухав настанови тренера, скільки спостерігав за виступами наших дівчат. Та й супроводжувала ігри українська музика. Особливо припали до душі глядачам наша помаранчева «Разом нас багато» та Русланині «Дикі танці».