«Золоті» вікна

Працівники карного розшуку Святошинського райуправління столиці знешкодили злочинне угруповання, що промишляло не лише в столиці, а й у Київській області.

Четверо молодиків вирішили заробити. Щоправда, далеко неправедним шляхом. Вони давали оголошення в газетах «Ріо» та «Експрес-об’ява» про встановлення металопластикових вікон і дверей за порівняно низькими цінами. Контактні телефони починалися на цифри 237 – стандарт DСС.
До клієнтів, котрі відгукувалися на привабливу пропозицію, приїжджали майстри і робили всі потрібні заміри. Після складання договору про надання послуг замовник робив передплату в розмірі 70-80 відсотків, що становить близько 2-3 тисяч гривень. Узявши гроші, спеціалісти зникали. А господар марно чекав на повернення майстрів, адже ті вже активно «працювали» на іншому об’єкті…

На цей момент зловмисників викрито в 10 шахрайських оборудках, однак правоохоронці мають усі підстави вважати, що це лише маленька частка їхньої діяльності. Можливо, ще не всі жертви аферистів усвідомили, в яку халепу вскочили.

За повідомленнями прес-офіцерів столичної міліції Віктора Поліщука і Тетяни Мартиненко, під час затримання спритних молодиків у них було вилучено типові печатки. Три з них мали відтиски різних фірм: «Будтехпром», «Техсервіс», «Техностандарт», а одна – суб’єкта підприємницької діяльності – Тарасова Олега Михайловича. Окрім того, оперативники вилучили оформлені договори, системний блок «Impression», мобільні телефони «Nokia», «Motorola» та «Samsung», зарядні пристрої до них, телефонні пакети, калькулятори, а також чималу суму грошей.

Правоохоронці Святошинського райуправління звертаються з проханням до громадян, які уклали угоди з цими «майстрами», телефонувати за номерами: 424-82-11, 424-03-41.

Інф. «ВК»