На Подолі тепер комфортніше

Якщо хочете позаздрити мешканцям приватного сектора, побувайте на Подолі у селищі Шевченко. Місцева адміністрація доклала чимало зусиль, аби цей мікрорайон став зразковим. У чому ми й переконалися під час виїзного засідання колегії КМДА.

Голова Подільської РДА Григорій Романюк розповів нам, що селище Шевченко має 30 вулиць, на 17 з яких повністю проведено реконструкцію. На двох залишилося докласти каналізацію, ще на двох – провести воду, деінде відремонтувати дорожнє покриття, покласти асфальт тощо. Газ є в усіх будинках, за кілька місяців кожен власник матиме телефон. Всі роботи можна завершити наступного року, аби гроші були. Водопровідні мережі до кінця року буде завершено на 90 відсотків, каналізацією поки що обладнано лише половину садиб.

На масивах Куренівка, Сирець і Білицько-Замковецькому після минулих оглядин міською владою було поставлено завдання довести до ладу паркани.

– Ми порахували, що для цього потрібно буде пару мільйонів гривень, – зазначає Григорій Романюк. – Паркани треба було замінити на 60 вулицях. Ми, як то кажуть, «провели роботу» з мешканцями, а там, де недостукалися до їхньої свідомості, за рахунок райбюджету підфарбували чи відремонтували огорожі. Цього року зробили 1,5 кілометра парканів, з яких 800 метрів на рахунку власників. Зразковою стала Сухумська вулиця, де виконано всі роботи. Тут паркани нормальні, навіть квіти висадили вздовж них.

На Куренівсько-Замковецькому масиві працювати важче, оскільки рельєф тут складний. Такі вулиці як Фруктова й Тепловозна – довгі й вузькі. Але проект реконструкції масиву затверджено. Щоб повністю його виконати, треба впорядкувати 20 вулиць і витратити 18 мільйонів гривень.

Виконати програму заплановано до 2010 року, але при належному фінансуванні її можна завершити за три роки.