Запрошують «Стожари»

Акторська агенція Національної спілки кінематографістів України «Гільдія кіноакторів» організатор V Міжнародного фестивалю акторів кіно «Стожари», який відбувається з 25 по 30 вересня.

Президент фестивалю, генеральний директор «Гільдії кіноакторів» Ніна Ільїна із задоволенням повідомила, що буде показано фільми режисерів із Польщі, Сербії, Австрії, Німеччини, Грузії, Росії, Білорусі, Казахстану та держав Балтії. Це конкурс акторських робіт у художніх повно- та короткометражних фільмах, створених для кінопрокатної мережі. У «Стожарах» братиме участь понад 20 фільмів. На фестиваль приїдуть 40 гостей та учасників (актори, режисери та представники мас-медіа) із зарубіжжя. Серед них – Олександр Панкратов-Чорний, Даніель Ольбрихський.

Україну представлено чотирма повнометражними фільмами (Романа Балаяна, Леся Янчука, Кіри Муратової, Андрія Дончика), а в творчих програмах візьмуть участь понад 100 акторів кіно і театру України (Ольга Сумська, Раїса Недашківська, Анатолій Хостікоєв, Богдан Бенюк, Маргарита Криницина, Володимир Горянський, Микола Олялін, Іван Гаврилюк, Людмила Смородина, Олег Савкін та інші).

Після церемонії відкриття відбувся прем’єрний показ нового фільму Станіслава Говорухіна «Не хлібом єдиним».

Італійський режисер Джакомо Баттіато покаже біографічний фільм «Кароль, який став папою». Польський кінематограф буде представлено картинами «Юля повертається додому» та «Ненаситність». Прогнозують, що саме останній фільм стане бомбою фестивалю.

Щовечора в акторському клубі відбуватимуться шоу-програми, які стануть телеверсіями багатьох телевізійних програм, круглі столи, один із них проведе відомий психолог Назіп Хамітов.

Уперше в програмі «Стожар» проводяться панорами «Зірки, що зійдуть завтра», тобто фільми, де представлено унікальні акторські роботи дітей та підлітків із України, Казахстану, Білорусії, Сербії та Канади.

Жіночу монополію на головування не порушено – його очолює Марина Могилевська (нагадаємо, що минулих років це були Валерія Заклунна, Лариса Кадочникова, Раїса Недашківська). А вестимуть фестиваль Олег Драч, Микита Джигурда і хтось із жінок – Ольга Сумська або Наталія Доля.