Прихисток знайшли в «Туристі»

Потужний вибух, що прогримів суботнього ранку в одній із квартир житлового будинку (вул.Червоноткацька, 16), зруйнував і пошкодив міжповерхове покриття перегородки. Зруйновано 29 квартир, із них дев’ять відновленню не підлягають. По суті, в одну мить деякі мешканці панельної п’ятиповерхівки залишилися просто неба.

За вісім хвилин до місця події прибули перші підрозділи з двох пожежно-рятувальних частин міста. Узагалі ж вогонь удалося приборкати за допомогою 17 одиниць пожежної та іншої спеціальної техніки.

На жаль, не обійшлося без жертв. Загинув 64-річний мешканець однієї із сусідніх квартир. Чоловіка придушило уламками перегородок. Ще четверо отримали механічні ушкодження різного ступеня складності та порізи від розбитого скла. А сімдесятирічну бабусю карета швидкої допомоги доставила до однієї зі столичних лікарень – під час вибуху в літньої жінки стався серцевий напад.

Бійці пожежно-рятувальної служби евакуювали 16 мешканців будинку. Із них чотирнадцятеро тимчасово поселили на 22-му поверсі готелю «Турист».

Як повідомила в телефонній розмові адміністратор «Туриста» Галина Ворончук, дорослих і дітей забезпечили всім необхідним. Люди, звісно, вдячні. Проте в їхніх очах оселилися смуток і журба. Воно й не дивно. Адже водночас усі залишилися без житла й статків, нажитих упродовж багатьох років.

– У готелі потерпілі житимуть стільки, скільки того потребуватиме ситуація, – каже перший заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Володимир Демченко. – Причини вибуху з’ясовують. Хоча маємо певні здогадки. Епіцентр цієї неприємної події – в квартирі, що містилася на другому поверсі будинку. Там мешкали мати з дорослим сином. Під час вибуху їх не було вдома: відпочивають на морі. Тож, можливо, надзвичайну ситуацію спричинив витік газу або ж якась невідома вибухова речовина…