Столичному телеканалу – 10 років

У державному комунальному підприємстві ТРК «Київ» працює 300 осіб. Їхній середній вік – 25-27 років. Саме їм передусім завдячує своєю популярністю столичний телеканал. Це в перші роки свого існування він працював, за висловом популярного телеведучого Володимира Заманського, «методом тику». Навіть пристойного приміщення не мав, хоча і нині важко назвати телестудію на Хрещатику, 5в, повністю пристосованою для всіх потреб. Були в історії ТРК боротьба за ефірний простір, за свободу слова, були пошуки найцікавіших тем, авторів і виконавців. І хоча пошуки тривають, столичний телеканал став популярним – через супутник про життя Києва дізнаються майже в усіх куточках України, на більшій частині Європи і навіть на узбережжі Північної Америки. І от тепер він святкує своє 10-річчя.

Першою колектив ТРК «Київ» привітала столична влада. Подяки, грамоти і нагороди отримала майже третина працівників. У Колонній залі мерії на святкування зібралося чимало відомих людей, популярних артистів.

– Щиро вітаю ТРК «Київ» із десятиріччям, – сказав перший заступник голови КМДА Валерій Борисов. – Переконаний, святкуватимемо і 25, і 50 його років.

– Часто дивлюся канал і вдячний йому за ту роль, яку  він відіграв у Помаранчевій революції, – зазначив народний депутат Юрій Кармазін. – Вдячний тим, хто вів трансляції з Майдану, запрошував до ефіру нас, на той час опозиційних політиків, щоб ми могли сказати слово правди. Гадаю, в каналу велике майбутнє.
– Ми намагатимемося бути кращими, – пообіцяв директор каналу Валерій Ткачук, – розумнішими, потрібнішими й дохідливішими.