Набір у рабство

Товариство Червоного Хреста України звернулося до МВС України з вимогою розібратися з діяльністю фіктивних агентств, які нібито від імені Червоного Хреста займаються набором волонтерів для ліквідації наслідків буревію «Катрина», прикриваючись його емблемою.

За повідомленням прес-служби Товариства Червоного Хреста України, такі оголошення про набір волонтерів-працівників з’явилися в газетах Полтави, Херсона, Кіровограда та інших регіонів України.

Судячи з умов виїзду за кордон, передбачених оголошеннями, маємо справу із класичним прикладом схем торгівлі людьми та шахрайства. Слід зазначити, що згідно зі ст. 445 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за незаконне використання Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Товариство Червоного Хреста попереджає громадян України, що набором волонтерів у США не займається, крім того, американський Червоний Хрест не звертався до української сторони та Міжнародної федерації Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця із таким проханням.