Лариса Скорик з Леонідом Кравчуком чекають сватів

Виборча кампанія набирає обертів. Знову лунають гучні гасла. Днями установчі збори провела Київська міська організація Громадянського форуму «Об’єднаймо Україну!».

Ця політична сила закликає до єднання прибічників різних партій. Але на заклик відгукнулися тільки опозиціонери: Леонід Кравчук, Михайло Папієв, Олександра Кужель, Євген Кушнарьов, Лариса Скорик. Та й на зборах лунала більше критика Президента, а не заклики до порозуміння. Леонід Кравчук, приміром, стверджував, що влада живе ненавистю до опонентів і постійно шукає ворогів. А країна стала непрогнозованою. Далі пішла Лариса Скорик, яку, до речі, обрали головою столичної організації форуму. Дісталося, передусім... Помаранчевій революції. Опозиціонерка вважає, що події минулої зими нібито не принесли Україні користі. Ті, хто творив революцію, буцімто не люблять Україну! Звичайно, владна команда заслуговує на те, щоб її критикувати. Але що ж подумають тисячі українців, які стояли на Майдані? Їм ніби в душу плюнули.

Леонід Кравчук, навпаки, визнав здобутки революції: «Майдан зробив так, що ми не можемо бути байдужими». Несподівано він похвалив рішення Ющенка скасувати посади Державного секретаря та першого помічника Президента. Вони тепер не впливатимуть на політику.

– Я дійшов висновку, що Президент починає діяти як лідер, – зауважив Леонід Кравчук. – Досі було більше уваги до його канцелярії і до тих підкилимних людей, які не можуть творити відкриту, прозору і щиру політику.

Позитивно оцінює лідер фракції СДПУ(о) і круглий стіл за участю Віктора Андрійовича й представників різних політичних сил. Адже глава держави пообіцяв припинити політичні переслідування. Тому Леонід Кравчук пообіцяв підставити плече новому урядові.

А от про вибори на зборах форуму говорили не так уже й активно. Мовляв, поки що не визначилися. Потенційних союзників дуже багато, однак «Об’єднаймо Україну!» – не партія, а громадська організація. Проте учасники форуму не виключають можливості участі в березневих виборах.

 – Ми нікому не пропонуватимемо себе, – стверджує Лариса Скорик. – Будемо, як дівка на виданні. Хай сватаються!

Хто ж зашле сватів до новоствореної організації? Рейтинг форуму зовсім невисокий, а на політичній карті України є й кращі «наречені».