«Сокіл» знову був на висоті

Так склалося, що чотири зустрічі поспіль київський «Сокіл» проводить  із фаворитами відкритого чемпіонату Білорусі вдома, на рідній ковзанці «Авангард». Після програшу минулорічному чемпіону команді «Юність» у вівторок «Сокіл» знову порадував своїх уболівальників.

Із могильовським «Хіміком» в української команди давні рахунки. Саме йому кияни програли навесні серію за третє місце, та й упродовж минулого сезону колектив Олександра Волчкова не раз засмучував киян. У фіолетовій формі білоруського клубу торік виступало п’ятеро наших співвітчизників, нині їх стало на одного менше. Щоправда, захисник Побєдоносцев не може виступати з огляду на очікування вердикту дисциплінарного комітету ІІХФ. Проте чудово виступають 24-річні форварди Олександр Матерухін та Олег Шафаренко, які до звітного матчу очолювали список бомбардирів чемпіонату.

Зустріч у Києві вийшла видовищною та напруженою, хоча глядачі й побачили взяття воріт лише один раз. У першому періоді ігровою ініціативою володіли господарі, але, як і в попередньому матчі з «Юністю», ніяк не могли «пробити» голкіпера гостей Леоніда Гришукевича. Ігоря ж Карпенка могильовці потурбували лише тричі. Безсумнівно, вплинув на гру епізод на 15-й хвилині за участю Матерухіна. Після кількох років, проведених у США, нападаючий звик діяти жорстко, тому, коли він на вкиданні розбив до крові обличчя Руфанову, латвійський арбітр Одіньш вилучив Матерухіна до кінця поєдинку.

У другій 20-хвилинці «Хімволокно» активізувалося, але кияни діяли гостріше. Двічі не зумів пробити Гришукевича з «п’ятачка» Артем Гніденко. Гідно змагалася із суперниками й молодіжна трійка «Сокола»: Сидоров – Черненко – Руфанов. Проте свою перевагу в гол господарі зуміли втілити, лише граючи в більшості, – мети досяг черговий кидок Юрія Наваренка від синьої лінії.

У третьому періоді підопічні Сеуканда дбали переважно про оборону, й воротареві збірної України кілька разів доводилося виручати товаришів. Пристрасті спалахнули, коли Шафаренко кинув по воротах Карпенка після свистка судді (за твердженням могильовського українця, шайба просто відскочила від його ключки), за «чоловічу розмову» між киянином Полоницьким та капітаном «Хімволокна» Леонтьєвим матч-штрафи здобули по два гравці кожної з команд. Усього ж за 60 ігрових хвилин команди заробили аж 151 хвилину покарання! Жертвою жорсткої гри став ще один українець у складі гостей – Віктора Андрущенка «швидка» забрала зі зламаним носом. Але «Сокіл» таки зберіг переможний рахунок, вистоявши вчотирьох проти шести суперників. І тепер кияни ділять друге місце із командою «Гомель».