Припинили боротьбу чотири клуби вищої ліги

Відразу чотири клуби елітного дивізіону припинили боротьбу в 1/16 розіграшу Кубка України. Невдахами, які не зуміли пробитися до 1/8 фіналу, стали «Харків», «Волинь», «Чорноморець» та «Закарпаття».

Долю матчу з івано-франківським «Спартаком» київське «Динамо», яке виступало повністю резервним складом, вирішило фактично уже в перші 15 хвилин гри, забивши у ворота господарів три м`ячі.

На 14-й хвилині влучним ударом відзначився Белькевич. Через 6 хвилин після дальнього удару Черната Саблич по-бразильськи п’ятою підправив м’яч у ворота «Спартака» і рахунок став 2:0. Третій м’яч на рахунку того ж Белькевича, який, пробиваючи штрафний, майстерно обвів стінку і голкіпера суперників.

Івано-франківці намагалися зіграти з киянами у відкритий футбол, і ті їм це дозволяли, лише забити гол не дали. Хоча у першому таймі прикарпатці могли скористатися розслабленістю захисту киян, але м’яч після ударів Чернишова або пролітав поруч зі стійкою, або його брав Луценко. Щоправда, зіграти з «Динамо» в такому темпі весь матч футболістам «Спартака» все ж не до снаги і, починаючи з середини другого тайму, гра була ніби тренувальною для «Динамо», яке забило за цей час ще чотири голи. На 66-й хвилині після удару головою Мілевського м’яч у ворота   підправив Верпаковскіс, який до цього змарнував кілька виходів сам на сам. На 72-й хвилині рахунок 5:0 зробив Алієв, який у парі з Мілевським обвів кількох захисників і влучно пробив у кут воріт. Шостий гол уже Алієв допоміг забити Родріго. Молодий динамівець навісив у штрафну, а Родріго, зігравши на випередження з воротарем, ударом головою надіслав м’яч у сітку воріт. Останній, сьомий гол у ворота «Спартака» теж влетів не без допомоги Алієва, який знову надіслав м’яч у штрафну, а Петкович підрізав його у дальній кут воріт Мельничука. Отже, 7:0 – впевнена перемога київського «Динамо».

Не такою легкою прогулянкою виявилася гра в 1/16 Кубка України з «Кримтеплицею» для лідера першості донецького «Шахтаря». Уже на 12-й хвилині у ворота гірників влетів м’яч. Відігратися ж «Шахтар» зумів лише за 2 хвилини до перерви, реалізував 11-метровий капітан Тимощук. Тож перший тайм завершився внічию. А в другому ігрова перевага «Шахтаря», який до того ж ще й грав у більшості після вилучення з поля на 47 хвилині Дмитренка, втілилася у два голи.