Увага: перехрестя!

Стартувала соціальна акція «Goodyear: діти на дорозі». Її мета – привернути увагу до проблем, пов’язаних із дотриманням правил дорожного руху.

Українським батькам є над чим замислитися. Кількість ДТП за участю дітей неухильно зростає. У серпні 2005 року їх число досягло рекордної позначки – 63 836. Вдумаймося: щодня Україна втрачає дитину...

За статистикою – понад 60% «дитячих» ДТП відбувається на перехрестях. Найчастіше (59,5%) потерпають учні 1-2 класів. Основна причина – необачний перехід вулиці.

Науковий співробітник Державного науково-дослідного центру безпеки дорожного руху і діяльності дорожно-патрульної служби місцевої міліції при МВС України підполковник Ігор Репик вважає: «Дітям треба дати знання у дохідливій формі. Уроки можна проводити як гру, скажімо, використовувати наклейки дорожніх знаків для барвистих коміксів. У нашому центрі створили книжку-розкладку про те, як Софійка і Михайлик ідуть до школи. Вона стане посібником, завдяки якому діти навчаться безпечно користуватися дорогою».

Крім книжки, «Goodyear: діти на дорозі» передбачає проведення показових уроків з ОБЖ. Витівники з дитячого ігрового майданчика «Равлик» відвідають 25 шкіл, у тих районах, де зафіксовано найбільше ДТП за участю школярів. Якщо показники поліпшаться, досвід акції буде вивчено і запропоновано іншим столичним школам.