Пономарьов виграв турнір «Голден Бліц»

У Москві закінчився міжнародний турнір «Голден Бліц», який організували компанія V&V Profi та телеканал «НТВ+Спорт» разом із «Асоціацією шахових професіоналів». Переможцем цим змагань став українець Руслан Пономарьов.

На шляху до перемоги він переграв росіянина Грищука, француза Ткачова, а у фіналі здолав ще одного представника Росії – Бареєва. Турнір проходив за нокаут-системою в партіях-п’ятихвилинках.

У жінок перемогу святкувала росіянка Олександра Костенюк.

Наймолодший гросмейтер став заслуженим майстром спорту.

Наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту 15-річному шахісту із Сімферополя Сергію Карякіну присвоєно звання заслуженого майстра спорту України.

Сергій – наймолодший у світі гросмейстер. Він, незважаючи на юний вік, уже член збірної України, переможець Всесвітньої шахової Олімпіади та призер багатьох престижних міжнародних турнірів.

Зараз наше юне обдарування, яке тренує батько Олександр Карякін, бере участь у ХХІ клубному чемпіонаті Європи, який з 18 по 24 вересня проходить в італійському курортному містечку Сан-Вінсент. Уже в першому турі білими фігурами українець переміг італійського шахіста.

У змаганні беруть участь близько п’ятдесяти команд. Клуб NAO Chess, за який грає Сергій, уже двічі перемагав на таких турнірах.