Ілюзія під куполом і на арені

Новий сезон у Національному цирку України розпочався з нової програми «Арена чудес», в якій беруть участь українські та російські артисти. Серед росіян це передусім клоуни Московського цирку на Цвєтному бульварі Людмила й Олексій Ємеліни. Саме вони найчастіше з’являлися на сцені – маніпулювали драбиною, танцювали на лижах, переверталися на канатах у повітрі.

Для циркового мистецтва робота на висоті – не новина. Однак те, які дива творили акробати повітряного балету «Екстрим», здивувало багатьох. Як і витівки наших чотириногих друзів. Чотири пуделі з допомогою канатів піднялися на підкупольну висоту, звідки на каруселі пускали мильні бульбашки. Решта одинадцять підопічних заслуженої артистки Росії Марини Лапіадо на арені «змійкою» рухалися між спицями коліс велосипеда.

Уміння ходити в каравані продемонстрували п’ять двогорбих верблюдів, причому один із них хвицався не гірше мустанга. Ареною під керівництвом українських дресирувальників Тетяни Шакурової та Ігоря Петровця пробіглися лама, дві собаки, прогулювався білий дикобраз.

У першому відділенні Владлена Ананьєва показала свої гнучкість та спритність на дзеркальній кулі, а вже на початку другого – разом із батьком Олегом продемонстували чудеса на висоті.

Друге відділення майже повністю складалося з актракціону «Ілюзія сучасності», яким керував володар Золотого призу Міжнародного фестивалю циркового мистецтва в Південній Кореї, ілюзіоніст Євген Новосьолов (до речі, онук генерального директора цирку Бориса Зайця та син артистки цирку Марини Новосьолової, яка йому асистувала).

На відміну від Девіда Коперфілда, який полюбляє чорний одяг, Євген вийшов у білому. Показавши різноманітні фокуси, зокрема і «розпилювання» дівчини, він заслужив оплески глядачів. Але найбільше сподобався фокус, коли він сховався зв’язаним у скрині, вибратися з якої мав за 45 секунд, інакше три пилки загрожували невеселим фіналом. Через хвилину Євген озвався з іншого кінця цирку, а зі скрині з’явилися чотири дівчини. Спостережливі не залишили поза увагою об’ємні ніші в пилорамі та об’ємний трап до установки, в який і «емігрував» подалі від небезпеки Новосьолов.