Пішов до оперети, потрапив – до ресторану

Важко уявити оперету без таких її перлин, як «Сільва», «Принцеса цирку», «Фіалка Монмартру», «Баядера», «Голландочка» Імре Кальмана, «Летюча миша» Йогана Штрауса, «Моя прекрасна леді» Федеріка Лоу. Звичайно, мистецтво оперети неможливо уявити і без «Канкану» Жака Оффенбаха.

Саме ці кращі фрагменти з всесвітньо відомих оперет прозвучали на гала-концерті «Віват, оперета!», присвяченому відкриттю 71-го театрального сезону Київського академічного театру  оперети. Режисер-постановник концерту Богдан Струтинський, диригент-постановник Оксана Мадараш, диригент Геннадій Бахія, балетмейстер-постановник Олександр Сегаль, хормейстер Володимир Ворвулєв постаралися, аби постювілейний сезон і надалі тримав високу планку мистецтва оперети. А вела концерт заслужена артистка України Валентина Донченко-Бутковська.

Найбільше оплесків зірвали два номери: арія Містера Ікса з оперети І.Кальмана «Принцеса цирку» у виконанні Сергія Авдєєва та фрагмент із «Весілля в Малинівці» О.Рябова. І якщо мінор Містера Ікса навіяв романтично-меланхолійний настрій, то драйвово-танцювальний мажор «Весілля в Малинівці» у виконанні народної артистки України Тамари Тимошко-Горюшко та заслуженого артиста України Миколи Бутковського неабияк збадьорили публіку.

Також порадувало віртуозне виконання на трубі солістами театру Олександра Корша та Олександра Бердоуса композиції Холтен-Маненгей «Погойдаємося на веселці». Глядачі були у захваті від пісні «Ніч яка місячна» у виконанні Володимира Одринського.

Замість антракту постановники концерту вирішили дещо підзаробити для театру, а тому влаштували аукціон. Єдиним лотом був настінний годинник, виготовлений до 70-річного ювілею театру. Якщо влітку на закритті минулого театрального сезону були жваві торги між багатьма відвідувачами, то цього разу боротьба розгорілася між жінкою і чоловіком з протилежних балконів. Для прихильників гендеру результат невтішний: переміг чоловік, якому довелося за недорогий годинник викласти аж 100 доларів. Окрім годинника, чоловік отримав запрошення до одного із київських ресторанів і ліміт на меню в 200 гривень та квиток до оперети. Але й про переможену не забули: жінці дістався квиток до театру оперети. Отож, відвідання оперети є не лише цікавим, але й корисним.