Цілитель серця і судин

Понад тисячу років тому славнозвісний лікар Давнього Сходу Авіценна радив своїм співвітчизникам споживати баклажани. Для того, щоб харчуватися і водночас лікуватися. До нас цей овоч потрапив тільки у XVIII столітті; його почали вирощувати в Криму, Грузії, Молдавії та в Нижньому Поволжі.

За що ж ми полюбили баклажани? Передусім за те, що смачні. Але ж і корисні які! Вони мають низьку калорійність: містять до 93 відсотків води, трішки цукру і клітковини. А оздоровлюють організм завдяки багатому вмісту солей калію, вітамінів групи В, вітаміну С і каротину.

Отже, вживати баклажани корисно всім, та особливо людям літнього віку з проявами атеросклерозу, адже цей овоч сприяє значному (іноді до 50 відсотків) зниженню холестерину в крові і на стінках судин. Солі калію полегшують роботу серця, виводячи надлишок рідини з організму, зменшуючи набряки. Споживайте баклажани не тільки у вигляді «ікри заморської», а й у печеному, вареному й смаженому приготуванні.