Тимошенко вийде на Майдан

Але «війни» не буде

«Я хочу знову подати  Президентові руку, підставити плече, запропонувати повернутися на рік назад. Нема в моєму серці образи», – це, вочевидь, головне зі сказаного пані Тимошенко. Вона назвала великою помилкою роз’єднання команди, бо «влада втрачає довіру людей, країна – авторитет у світі». Юлія Тимошенко закликала Віктора Ющенка разом сформувати уряд «на нових засадах», повернути всі спільні програми і стратегії. «Я готова. Але не готова бути учасником відкату країни назад, до кучмізму. Хочу стати на перешкоді цьому», – наголосила Юлія Володимирівна. І додала: «Війни не буде!» Навіть якщо Ющенко не піде їй назустріч.

Тимошенко знову пробачила Ющенкові його слова. Цього разу ті, якими позавчора у Верховній Раді він критикував її урядування. Назвала виступ Президента «чоловічими емоціями». Натомість, як вважає Тимошенко, уряд успішно працював за всіма показниками – десь було зростання, десь стабілізація. Навіть якщо проаналізувати інформацію Держкомстату, якою прагнули виправдати відставку уряду, то, за словами Тимошенко, «99 відсотків аналітики – на користь уряду».
– Я йому вірила і хочу вірити, – каже екс-прем’єрка про Президента. А все, що він говорить поганого про неї, – «йому підказують вороги».

Юлія Володимирівна «обов’язково вийде» на Майдан 20 листопада, у річницю Помаранчевої революції. Закликає всіх інших колишніх союзників «подивитись в очі людям» і прозвітувати про діяльність кожного на своїх постах. Навіть тих, хто «створював для уряду штучні кризи, і їх уряд героїчно долав».

Лідерка БЮТ і «Батьківщини» категорично спростувала можливість союзу з В.Медведчуком, не зустрічалася з Р.Ахметовим. Лише з В.Януковичем, як і з лідерами усіх інших парламентських партій, говорила про ситуацію у політикумі, Верховній Раді після конфлікту у виконавчій владі. А ось передвиборна коаліція БЮТ з пропрезидентськими силами, за словами Тимошенко, є «органічною і нормальною». Але, мовляв, без дискредитованих осіб з НСНУ.

…Після прес-конференції, при виході, якісь люди роздавали листівки з цитатою-звинуваченням Юлії Тимошенко проти «не Президента, а його команди…» Тут же її красиве фото, а під ним, м’яко кажучи, не дуже вдалі портрети Порошенка, Безсмертного, Мартиненка й підпис: «Знайомтесь, друзі! Керівництво партії «Народний союз «Наша Україна».

Із другого боку дверей УНІАН – інші люди. На чолі з Вадимом Гладчуком вони кричали «Ганьба!», тримаючи плакат «Зрада: Тимошенко за ЄЕП».

Вожді «руки подають», а «піхота» чубиться. Хотілося б вірити, що «війни не буде». У передвиборному суспільстві.