Формування уряду – не забава

Учасники українського муніципального форуму – сільські, селищні, міські голови, депутати місцевих рад – з глибокою стурбованістю зустріли звістку про відхилення Верховною Радою України кандидатури Ю.Єханурова на посаду прем’єр-міністра України.

«Ми вважаємо, – йдеться в оприлюдненому зверненні до народних депутатів, – що затягування у вирішенні питання щодо формування нового Уряду України дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в нашій державі. Сьогодні можна говорити про глибоку кризу місцевих фінансів, під загрозу поставлено виконання основного завдання місцевого самоврядування – надання передбачених законом послуг населенню, забезпечення нормальної життєдіяльності наших сіл, селищ та міст. Як наслідок, вже найближчим часом можна прогнозувати різке погіршення умов та якості життя громадян України, особливо нас турбує входження в осінньо-зимовий період в умовах стрімкого зростання цін на енергоносії, що поставить більшість територіальних громад на межу катастрофи.
Виступаючи від імені 400 територіальних громад, в яких проживає близько 70 відсотків населення України, звертаємося до вас, шановні народні депутати України, із закликом припинити політичні ігри довкола формування нового уряду, відмовитися від політичних амбіцій і не використовувати це питання в інтересах передвиборної кампанії.

Сподіваємося, що Верховна Рада, відчуваючи свою відповідальність за долю нашої держави, вже найближчим часом дасть згоду на призначення нового прем’єр-міністра України і, тим самим, дасть зелене світло для здійснення нагальних заходів щодо нормалізації суспільно-політичного та фінансово-економічного життя».