Дев’ять коментарів та імідж комуністів

У Київському будинку вчителя за сприяння міжнародного медіа-проекту «Велика Епоха» та київської міської організації «Меморіал» ім. Василя Стуса відбувся міжнародний форум «Комунізм – загроза миру: свіжий погляд на світ, що змінюється».

На зібранні професор Нотінгемського університету Лі Шао розповів про злочини комуністичної влади в Китаї. З 1949 року, з часу, коли владу перебрала комуністична партія, у Піднебесній загинуло від 65 до 80 млн. осіб. Особливо жорстоким було придушення студентського виступу в Пекіні на площі Тяньаньмень 4 червня 1989 року – розстріляно та подавлено танками сотні беззбройних студентів. Репресії тривають і нині.

Зі словами засудження комуністичних режимів також виступили голова столичного «Меморіалу» Роман Круцик, колишні політв’язні Олесь Сергієнко, Євген Пронюк та інші. Великої уваги на форумі удостоїлись «Дев’ять коментарів про комуністичну партію», надруковані в міжнародній газеті «Ерох таймс», що виходить сімома мовами. Вони розкрили усю злочинну сутність компартії цієї політичної течії і завдали неймовірного удару по іміджу комуністів. Як результат – більш як чотири мільйони осіб із усього світу написали відкриті заяви про вихід із компартій...