«Здай помаранчеву символіку»

Із таким закликом вийшли до киян представники Партії регіонів і Союзу молоді регіонів. Вони встановили агітаційний намет та корзини для «помаранчевої символіки» на майдані Незалежності. Такі «піар-майданчики» з’являться також ще на чотирьох станціях метро. За тиждень «трофеї», а також усе, що написали «зневірені громадяни» для влади на стендах, передадуть до Секретаріату Президента.

Якщо ця акція – спроба «промацати» настрої киян після конфлікту у владі, то, як показав перший день піар-акції, у однопартійців Януковича є привід для розчарування. Люди здебільшого байдуже, або й з гумором чи навіть подекуди з агресією ставилися до такого дійства. Багатьом хотілося просто поговорити. На плакатах часто писали не докори владі, а компліменти. У корзини летіли здебільшого обгортки від цукерок, соків, шкурки… помаранчів. Якийсь чоловік обіцяв принести і викинути сюди передвиборний біло-синій прапор Януковича. Не дивно, що біля намету не з’явився жоден з депутатів чи відомих активістів Партії регіонів.

Бо в партії Януковича, схоже, самі не знають, що робити. Однією рукою підписали минулого тижня з Ющенком «Декларацію єднання та співпраці заради майбутнього України», другою – вже намагаються викреслити підпис. Лідер фракції у ВР Раїса Богатирьова заявила, що регіонали не голосуватимуть за прем’єрство Єханурова та інші пропозиції глави держави, а лідер партії попросився того ж дня на прийом до Президента…