Висотки з’являться на зсувах

Днями містобудівна рада розглянула і погодила проект комплексної забудови в Реп’яховому яру на Куренівці. Він розташований між Врубелевським і Подільським узвозами в Шевченківському районі столиці.

Автор проекту, архітектор Олена Олійник представила на розгляд розроблені ТОВ «Архітектура і престиж» на замовлення Київського інвестиційного агентства КМДА два житлових будинки,  великий культурно-розважальний  торговельний центр.

Реп’яховий яр – це історична місцевість, що впритул примикає до Кирилівського гаю і території Кирилівського монастиря. З одного боку, вона обмежена Подільським узвозом, яким пролягає маршрут 18-го тролейбуса, з другого – територією Кирилівської церкви і лікарні імені Павлова.  Нині тут розміщено боксові гаражі, є й садибна забудова. Цікаво, що будівництво на цьому місці чи не вперше у столиці вестиметься на дуже зсувонебезпечній території, тому передуватимуть йому протизсувні роботи, на які потрібно чимало коштів.

Що ж виросте на поки що непривабливих для ока схилах? Два 15-поверхових терасових будинки загальною площею 50-60 тис. кв. м зведуть у верхній частині Подільського узвозу. На його перетині з вулицею Фрунзе (біля стадіону «Спартак») планується побудувати культурно-розважальний торговельний центр загальною площею 25 тис. кв. м. Під ним облаштують підземний гараж загальною площею 10 тис. кв. м., де можуть надати місця ображеним власникам боксових гаражів, які, безумовно, перед будівництвом знесуть.

Передбачається, що інвестиційний проект буде виставлено на конкурс для залучення інвесторів.