Один! Два! Три! Продано!

На аукціоні 13 вересня продана земельна ділянка площею 0,35 га за два мільйони 453 тисячі гривень (700 гривень 86 копійок за квадратний метр). Торгували Головне управління земельних ресурсів Київської держадміністрації та Українська торгова біржа «Контрактовий будинок УМВБ».

Ділянку, розташовану по вулиці Оноре де Бальзака, 55, що в Деснянському районі, придбало ТОВ «Сервісінвестбуд-1» для будівництва й експлуатації торгового центра.

Стартова ціна ділянки складала 1 мільйон 653 тисячі гривень (472 гривні 28 копійок за квадратний метр). Після початку торгів його ціна зросла на 800 тисяч гривень чи в 1,5 раза при кроці в 20 тисяч гривень. У цілому, на покупку ділянки було подано дві заявки.

Як повідомив представник ТОВ «Сервісінвестбуд-1» Валерій Фень, ділянка розташована в районі, де не розвинута торгова інфраструктура. Тому компанія вирішила придбати тут землю під будівництво торгового центру. Пан Валерій після аукціону сказав, що коли розпочалися торги, він мимоволі пригадав героїв Ільфа і Петрова, котрі змагалися на аукціоні за омріяний набір стільців. Він теж трохи хвилювався, бо хотів перемогти.

– Цей аукціон пройшов організовано, без ажіотажу. Було чітко видно наміри обох із учасників, «вимальовувалася» та ціна, на яку кожен з них розраховував, – говорить заступник начальника Головного управління земельних ресурсів Андрій Тарнопольський. – Виручка від проданої земельної ділянки, за нашими даними, цілком відповідає ринковим цінам.

– Чи одразу ви можете визначити, хто вийде переможцем торгів?

– Чесно кажучи, думав, що ділянку придбає інший учасник аукціону, бо він більш енергійно торгувався – першим підняв фішку.

– Чи прогнозували ви, якою може бути остаточна ціна земельної ділянки?

– Менше, ніж за 680 гривень за квадратний метр, ми б не продали цю ділянку, – зняли б її з торгів. Ті учасники, які беруть участь в аукціоні, добре обізнані із ситуацією на ринку й знають, що занижувати ціну не варто, бо земля може не дістатися нікому.