Президент працевлаштовує

Президент України видав Указ «Про вдосконалення державного регулювання в сфері зайнятості населення на ринку праці в Україні».

Таке рішення Віктор Ющенко ухвалив з метою подолання негативних тенденцій у сфері зайнятості населення на вітчизняному ринку праці, створення належних умов для гідної праці як основи зростання добробуту населення, розвитку трудового потенціалу, підвищення ефективності системи соціального захисту населення від безробіття.

У документі глава держави доручає Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Криму, обласним, міським адміністраціям, а також Міністерству праці та соціальної політики протягом 2006 – 2009 років створювати щороку не менш ніж мільйон робочих місць, насамперед у сфері інноваційного та високотехнологічного виробництва, у сільському господарстві, соціальній сфері в сільській місцевості, в сфері послуг та туризму. Досягти цього Президент пропонує шляхом надання населенню державної підтримки для організації підприємницької діяльності, перетворення самозайнятості населення на високоефективний малий і середній бізнес, вимагаючи забезпечувати щоквартальний моніторинг виконання цього завдання та інформування громадськості.
В указі наголошується на тому, щоб зосередити увагу під час розроблення і реалізації заходів у сфері зайнятості населення на першочерговому вирішенні питань професійної реабілітації та працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями. А також забезпечити запровадження єдиних прозорих правил щодо надання послуг на ринку праці, зокрема працевлаштування громадян за кордоном, з метою унеможливлення порушення законодавства в цій сфері.