«Нова мітла» не так мела, як вимітала

Конфлікт у Національній телекомпанії України – між «старими» і «новими» телевізійниками – вочевидь тлів давно. А спалахнув одразу ж, як тільки у відставку, яку прийняв Президент, подав керівник Тарас Стецьків. Судячи із заяв, що звучали на об’єднаній конференції аж трьох профспілок, що відстоюють інтереси працівників НТКУ, старожили хотіли б позбутися всієї нової команди.

«Стара гвардія» вважає, що, отримавши карт-бланш від Віктора Ющенка, нова команда в гірших традиціях почала мести своєю «мітлою». Було заявлено про реформування НТКУ, чого багатотисячний колектив компанії не заперечував і навіть сприйняв з ентузіазмом. Але… Тіньовий ідеолог цього реформування, чи не єдина в команді людина, знайома з телевиробництвом – Андрій Шевченко, карколомно злетівши до посади віце-президента НТКУ, розпочав цей процес, як зазначили у своїй декларації профспілок, «непрофесійно і недемократично, з порушенням законодавства та за відсутності відкритого соціального діалогу. Замість атестації та унормованого легітимного конкурсу посад і проектів, керівництво компанії «за скороченою програмою» провело так зване тестування та келейний конкурс публіцистичних програм. У результаті цих дій майже без трудового навантаження залишилися понад 50 наших колег у ТВО «Новини», а з більш як 100 програм виробництва НТКУ нині планують випускати лише 23. Скоротилося інформаційне та публіцистичне мовлення, майже знищено науково-освітнє та дитяче. Призупинено вихід в ефір близько 20 програм державного замовлення, що ставить під загрозу бюджетне фінансування виробництва та трансляції УТ-1. Програми та люди приймаються за принципом «свій-чужий», а наша вимога терміново скликати наглядову та художню раду НТКУ залишається не виконаною».

Уже написавши заяву про відставку, Тарас Стецьків інформує профспілки, що «з метою більш ефективного використання творчого і технічного потенціалу телекомпанії, усунення паралелізму в роботі структурних підрозділів, адміністрація НТКУ планує оптимізувати структуру та скоротити штатну чисельність працівників». Це стосуватиметься 220 осіб, зокрема 10 керівників, 75 журналістів, 89 художньо-виробничого персоналу, 31 професіонала та фахівця, 15 технічних службовців та робітників. Безумовно, «баласт» у НТКУ є. Але ж ось так, одним розчерком пера, без відповідної атестації, звільняти – хіба це узгоджується з демократією?

Серед вимог працівників Національної телекомпанії – утворити повноважний комітет із реформування НТКУ з паритетним представництвом адміністрації та профспілок із залученням знаних експертів – юристів, економістів, медіа-фахівців. Доки не буде напрацьовано нормативні документи та «соціальний пакет» реформи – оголосити мораторій на скорочення персоналу.

І ще одна вимога. Повернути в ефір бренд «Перший Національний», який «нова команда» самовільно замінила на просто «перший». Як зазначено в згаданій декларації, «Ми не просто «перший», ми – Національний канал! Це звання заслужили своєю піввіковою працею кілька поколінь українських телевізійників».