...І холодний душ цін

Хоча спекотне літечко вже позаду, однак відпочивальників цього теплого вересня на кримських пляжах все ще вистачає. Однією з привабливих передумов цього стало відкриття кількох аквапарків, які діють цілий рік. Там навіть холодної днини температура води не знижується нижче + 250С.

Однак є у цих аквапарках і ще одна особливість – вартість вхідного квитка, яка ніколи не буває нижче за 100 гривень, та 80 гривень за кілька вечірніх годин.
Погодьтеся, великої різниці між сотнею та 80 гривнями немає. Тому й зрозумілим стає факт, що усі кримські аквапарки – задоволення не з дешевих. А чи варто там хлюпатися цілий день? Лікарі давно встановили, що більше 30 хвилин дітям перебувати навіть у теплій воді не варто. Для дорослої людини навіть трьох спусків з 25-метрової  гірки може бути достатньо ( підніматися на таку висоту щоразу доводиться на своїх двох).

Взагалі ж для самих кримчан і стійких прихильників тутешніх курортів аквапарки (до речі, вони притягують не тільки малечу, а й солідних відпочивальників) – давно не заморське диво. Першою такою ластівкою став аквапарк на березі Голубої затоки в Симеїзі ще років із п’ять тому. Його на російські кредити в заповідному місці Південного узбережжя, взявши за зразок аналогічний у Туапсе, звів Микола Янакі, зять (правда, вже колишній) тодішнього кримського спікера Леоніда Грача.

Однак, якщо за вартістю послуг кримські аквапарки схожі один на одного, наче близнюки, то комфорт у деяких із них залишає бажати кращого. Найвдалішими на мою думку, є два – у Євпаторії та поблизу Симеїза, який ще й приємно відрізняється від усіх ціною квитка. Після 15-ї години вона знижується і становить 32 грн. для дорослого і 20 грн. для дитини. Ці квитки дають змогу перебувати в аквапарку аж до кінця його роботи – до 18 години.

Чи варта ця ціна того, що пропонується вже всередині аквапарку? На мою думку, у цьому місці так. Ніде правди діти –  чудово збудований комплекс водних розваг вражає. Тут є все: і роздягальні, і душові, і туалети, і кафе, і крамнички, і, найголовніше, височенні кольорові гірки та басейни, в які з’їжджають задоволені відвідувачі аквапарку.

Дещо інше враження було після відвідин Севастопольського аквапарку. Адже ні ціна ( а це ті ж 100 гривень), ні комфорт не відповідають навіть середньостатистичним кримським стандартам. Усього три гірки та невеличкий басейн. Це всі послуги за такі гроші.

Найбільшою проблемою Криму, а особливо його аквапарків є те, що ціна на послуги не завжди відповідає їхній якості. Тому й не їдуть до нас багаті німці, англійці й поляки. Навпаки, українці, зі своїми середніми заробітками поспішають не до Криму, а до цивілізованої Польщі. Скажімо, у Кракові знаходиться найбільший в Європі водний розважальний заклад. Складається він  із восьми американських гірок, фонтанів, гідромасажів, 8 джакузі, гейзерів та гроті!. Вода в басейнах озонована, з температурою +28, +32о С. І це лише за 8 американських доларів або за 40 гривень.