Серцем обирай

Не заради бізнес-користі, а задля перспективи української освіти в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» запрацював принципово новий соціальний проект «Обирай серцем». Започатковано його за ініціативи компанії «САН Інтербрю Україна» (ТМ «Чернігівське») і благодійною організацією «Фонд братів Кличків». У рамках проекту надаватиметься підтримка для створення сприятливих умов для навчання талановитої молоді та її подальшої професійної діяльності.

Підписання тристоронньої угоди про роботу над проектом відбулося нещодавно в історичному (в повному розумінні цього слова) холі «Могилянки». Саме там дев’ять місяців потому законно обраний Президент України Віктор Ющенко дав своє перше інтерв’ю і, як зауважив президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький, наголосив про початок нової історичної доби: відкритість, чесність, справедливість.

– Співпраця бізнесу й освіти – це перспективно, – говорить генеральний директор компанії «САН Інтербрю Україна» Людмила Наконечна. – Щодо нашого спільного проекту, то його перший етап триватиме упродовж 2005 – 2006 навчального року і включатиме іменні студентські та професорські гранти, а також організацію семінарів.

– Людмило Василівно, зізнайтеся, для роботи у рамках проекту Києво-Могилянську Академію обрано не випадково?

– По-перше, це один з найстаріших і найшанованіших вузів країни. Понад 3000 випускників-могилянців успішно працюють в різних сферах освіти і бізнесу. По-друге, не без гордісті зазначу, що десять найкращих працівників нашої компанії навчалися саме в Києво-Могилянській Академії.

– Головна ідея вашого проекту?

– Благодійництво, спрямоване на реалізацію проектів підтримки та розвитку соціально мало захищеної молоді в Україні. «Обирай серцем» допоможе студентам повірити в те, що фах, який вони обрали за покликанням серця (проект передбачає вісім напрямів), необхідний для розвитку суспільства.

Інвестиції у перший етап проекту становлять 300 000 гривень. Розпорядником коштів буде НаУКМА. За першим етапом проекту будуть другий, третій та наступні.