Потрібні конкретні кроки демократії

Голова Української партії «Єдність» Володимир Яловий зробив заяву щодо подій останніх днів, які спричинили кризу у владній команді та призвели до загострення політичної боротьби напередодні парламентських виборів.

У цій ситуації, наголошується в заяві, особливо небезпечними є спроби окремих політичних сил та заангажованих ними ЗМІ поглибити і розширити цю тріщину.  Мета таких дій зрозуміла –  в розколотому і дезорієнтованому суспільстві легше зібрати людей і повести їх за собою під радикальними знаменами популізму.

За цих обставин Українська партія «Єдність» вважає, що влада  повинна в стислий термін пройти процес очищення, зробивши його максимально прозорим і відкритим.

Ми повинні не декларувати, а робити конкретні кроки з розбудови демократії, громадянського суспільства, паростки якого  вперше побачили на Майдані, йдеться в заяві. Реальним механізмом втілення цих ідей у життя Українська партія «Єдність» вважає розширення прав і свобод місцевого самоврядування. Наша позиція незмінна – слід передати частину владних повноважень із центру до міських, селищних, сільських громад і ліквідувати державні адміністрації у їхньому теперішньому вигляді та створити виконавчі органи місцевого самоврядування.