Мелодія оновлення

Хоча 30 років для навчального закладу це й небагато, та музична школа № 33 на вулиці Мішина, що в Солом’янському районі, конче потребувала ремонту, навіть реконструкції. Одна з причин – розташування на першому поверсі звичайного житлового будинку. Коли його споруджували, якісних звукоізоляційних матеріалів ще не було. Тож якими б художніми не були співи та гра учнів чотирнадцяти оркестрів, хорів та ансамблів, а комусь, певне, таки заважали.

На думку голови Солом’янського району Івана Сидорова, опановувати високе  й прекрасне  у непристосованих стінах негодиться. Його підтримали депутати райради і, не припиняючи навчального процесу та прихопивши літо, за вісім місяців школу відремонтували. Батьки, діти  й гості, вперше увійшовши сюди після канікул, очам не повірили: приміщення для ансамблів, невеличкі кабінети для індивідуального навчання, велика зала вражали вишуканим оздобленням і найновітнішим обладнанням. На цілком слушне запитання, чи не заважатиме мистецький осередок мешканцям будинку, начальник Головного управління культури столиці Олександр Биструшкін відповів, що звукоізоляцію проведено за останнім словом науки й техніки, тож діти нікому не заважатимуть. Район профінансував відродження школи самотужки, вклавши в це понад півтора мільйона гривень.

Що ж особливого в 33-й музичній? Найперше – кількість тих, хто хоче тут навчатися, щороку зростає. Розташована посеред житлового масиву, і малечі нерідко навіть вулиці переходити не треба. І хай не всі після її закінчення стануть професійними співаками й музикантами, дотик до прекрасного неодмінно згодиться в житті. Як і вміння наполегливо працювати, про що  свідчать високі нагороди. Лише минулого навчального року учні посіли призові місця і стали лауреатами Третього київського дитячого фестивалю «Золоті зернята України» (гітара, фортепіано, флейта, сопілка, композиція); Київського конкурсу виконавців на бандурі; Міжнародного конкурсу виконання на духових інструментах; Всеукраїнського конкурсу на краще виконання творів французьких композиторів на флейті та сопілці. Дипломів і відзнак учнів та викладачів не злічити. Юні артисти учнівського інструментального ансамблю виборювали кращі місця в міських фестивалях української народної пісні, «Мелодії та ритми джазу» і «З барвінкового лугу».

На відкриття школи дітей привели не лише батьки, а й бабусі та дідусі, котрі колись сюди приводили своїх дітей. Таких династій – сотні.