Сусідові ліпше не телефонувати

Любителям поспілкуватися телефоном із сусідами, друзями та ріднею, що живе в одному з ними населеному пункті, доведеться позбутися цієї звички, бо такі розмови стали дорогуватими.

Від учора почали діяти нові тарифи, ініційовані найбільшою телекомунікаційною компанією «Укртелеком» і затвержені Національною комісією регулювання зв’язку ще на початку вересня. Згідно з ними на 70 відсотків до 18-28 гривень підвищується щомісячна абонентська плата за телефон та з 1,6-4,5 до 2,1-6,1 копійки за хвилину (без ПДВ) – тарифи за місцеві розмови.

Певною втіхою для громадян, на думку голови Національної комісії регулювання зв’язку  Олега Гайдука, має стати повідомлення про те, що водночас знижено тарифи на міжнародний зв’язок на 17-69 відсотків до 0,3-0,5 долара за хвилину та на 13-17 відсотків до 0,3-0,5 гривні за хвилину на міжміський. Причину введення нових тарифів високопосадовець пояснив необхідністю підвищення конкурентоздатності операторів фіксованого зв’язку і потребою  розвитку й технічного переобладнання діючої телекомунікаційної мережі та впровадження нових технологій.

Нові тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги поширюються на всіх операторів, які надають такі послуги й перебувають на території України, незалежно від відомчого підпорядкування та форм власності.