Кривдник «Динамо» ледве не здивував ще й «Арсенал»

Швейцарський «Тун», який несподівано для багатьох футбольних фахівців потрапив до групового турніру Ліги чемпіонів, прибравши на своєму шляху наше київське «Динамо» та шведський «Мальме», ледве не створив сенсації у першому ж турі. У зустрічі з лондонським «Арсеналом» переможний гол «канонірам» вдалося забити лише на 90-й хвилині. Відзначився Бергкамп.

А загалом старт елітного турніру європейських клубів не приніс особливих сенсацій. Якщо не вважати такою продовження невдач мадридського «Реалу». Іспанці у вівторок поступилися чемпіонові Франції. Найтитулованіша команда континенту вдруге поспіль свій стартовий матч у Лізі чемпіонів програла на виїзді з рахунком 0:3. Минулого року «Галактікос» поступилися «Байєру», а тепер – чвертьфіналісту двох останніх розіграшів «Ліону». Зважаючи на те, як легко французи забили три голи зірковим гостям (та ще при цьому й не реалізували пенальті), вони, схоже, здатні пройти до півфіналу Суперліги.

Загалом тривале входження у сезон, схоже, стає фірмовою ознакою піренейських клубів. Усе, на що спромігся новачок турніру – «Бетіс», програти з мінімальним рахунком на своєму полі чинному володареві супертрофею. До речі, саме в цьому матчі був забитий «найшвидший» гол – команда з Севільї пропустила його від 20-річного форварда «Ліверпуля» Флорана Сінами-Поньоля вже на 90-й секунді. Програшем удома з різницею в один гол дебютував у Лізі чемпіонів ще один клуб – словацька «Артмедіа Петржалка». Перемогти «Інтер» братиславцям не допомогло навіть вилучення Верона.

Хоча українські клуби цього року залишилися поза головним клубним футбольним турніром, але все ж наші таки представлені в Лізі чемпіонів. Форвард національної збірної Андрій Шевченко навіть забив гол за «Мілан». Щоправда, на той момент героєм матчу на «Сан-Сіро» вже був його партнер Кака, який відзначився дублем. Особливо вишуканим став другий гол бразильця, коли він самотужки на швидкості обіграв трьох захисників «Фенербахче». Перший гол Кака забив точним ударом метрів із двадцяти. Українець же може тішитися тим, що змусив капітулювати Волкана Деміреля – того самого, якому в Києві не змогли забити партнери капітана збірної України. Щоправда, Шевченкові тільки й лишалося, що підставити ногу перед порожніми воротами після удару Сержиньйо.

Мінімальні перемоги ПСВ і «Челсі» (відповідно – над «Шальке» та «Андерлехтом») було здобуто в популярному й успішному стилі останніх років – прагматизмі.

У несподіваної поразки «Олімпіакоса» є свій цікавий підтекст – після швидкого автоголу захисника «Русенборга» наставник греків – норвежець Солльєд – закликав їх відійти назад. У такий спосіб досвідчений тренер, звичайно, ненавмисно, але допоміг своєму співвітчизнику Хегмо переможно дебютувати на високому рівні.

І все ж один грек вівторкового вечора був задоволений як ніколи. Кіріакос точним ударом головою забив переможний м’яч шотландського «Рейнджерса» у ворота «Порту».

Не зумів розпочати з перемоги англійський «Манчестер Юнайтед», який на виїзді розійшовся миром 0:0 з «Вільярреалом». «Героєм» цього матчу став Руні, який за розмови з арбітром побачив перед собою червону картку на 66-й хвилині і залишив «манкуніанців» у меншості.

Фаворити групи А – «Баварія» та «Ювентус» теж особливо не вразили, отримавши на виїзді перемоги над «Рапідом» та «Брюґґе» відповідно з мінімальним рахунком.