Про погрози та аналізи

Його виступу очікували. Адже Олександр Турчинов як колишній голова СБУ, як ніхто в Україні, повинен знати те, чого інколи не знають і в кабінетах на Банковій.

– Не бійтеся. – Такими словами розпочав розмову із журналістами пан Турчинов. – Ні я, ні наша команда на чолі з Юлією Тимошенко відчуття боязні вже не маємо. Хоча погрози нині лунають «крутіші», ніж за часів Кучми. Лише вчора надійшло на мій телефон повідомлення: якщо нинішня зустріч відбудеться, проти мене буде порушено кримінальну справу: нібито офіцери СБУ за моїм дорученням займалися шантажем і здирництвом. І це не просто слова, а команди, які надходять із Банкової.

Аналогічна погроза, виявляється, адресувалася і Юлії Тимошенко: «Якщо не зупинишся, то 40 днів, проведених у камері Лук’янівського СІЗО, здаватимуться раєм».

Олександр Турчинов серед іншого заявив, що факту отруєння Віктора Ющенка ще й досі не встановлено, тому що Президент не має бажання здавати аналізи. А без здачі крові, частинок шкіри і жирових тканин говорити про цілісну експертизу не можна, додав еск-голова СБУ.

Крім того, було повідомлено, що найближчим часом Україну очікує не лише політична, а й економічна криза, адже запасів нафти та газу в державних резервах майже не залишилося.