Свято на вулиці одиноких батьків

Попри активну боротьбу прихильників гендеру, які насамперед переймаються правами жінок, маємо визнати: українська культура багато в чому фемінізована. Щоб ви в цьому не сумнівалися, пригадайте хоча б кілька віршів або пісень про батька. Навіть якщо вам це вдалося, беззаперечним є те, що саме про матір найчастіше згадують українські митці, а от батько залишається десь на маргінесі…

Те ж саме стосується і ролі батька в сім’ї. Через об’єктивні й суб’єктивні причини і тут простежується жіноча монополія. Звичайно, в більшості випадків саме жінки виховують дітей, тому їм усі співчувають. Але ж це зовсім не значить, що немає чоловіків, які виховують дітей самотужки.

З огляду на це, Київський міський центр соціальних служб для молоді провів у суботу в Луна-парку акцію «День батька». З усіх районів Києва запросили батьків-одинаків. Щоправда, прихильники гендеру можуть спати спокійно: біля атракціонів діти відпочивали не лише з батьками, а й з мамами.

Батьки-одинаки мали змогу безплатно покатати своїх дітей на атракціонах. Працювали ігрові майданчики «Веселий малюк» та «Пазли», а також арт-майданчики «Моє місто» та «Портрет батька». Цей арт-майданчик був найпопулярнішим. Над портретом батьків старанно чаклували як малюки, так і старші діти. Дехто без зайвої критики писав: «Мій тато – найкращий!» або ж «Мій тато – захисник нашої Вітчизни». Ці малюнки одразу ж потрапляли на імпровізовану виставку, а діти із задоволенням отримували подарунки.

Біля інформаційно-консультативного майданчика батькам допомагали психологи, юристи та педагоги. Також відбувся святковий концерт.

Не обійшлося й без ляпів. Якщо на одному батуті аркуші паперу із написом «Акція «День батька» були прикріплені біля зображення лицаря і мисливця, то на іншому батуті – зображення мавпи, яка ласувала бананом. Такий своєрідний гумор далеко не всі чоловіки сприйняли з усмішкою.