Просять відставки Жовтяка

Київське відділення Асоціації міст України просить Президента втрутитися в ситуацію в столичній області й «вжити заходів з припинення протиправних дій з боку глави Київської обласної державної адміністрації Євгена Жовтяка, котрі спрямовані проти міських, сільських глав і органів місцевого самоврядування».

Мер Броварів Віктор Антоненко, від імені своїх колег вказав на бездіяльність органів обласної влади у вирішенні земельних і фінансових питань у регіоні. На місцевих керівників чиниться тиск. Свідченням порушення законодавства є незаконне, на переконання броварського мера, порушення кримінальної справи проти міського голови Вишневого Анатолія Гошка і його арешт. «Якщо раніше між виконавчою владою і місцевим самоврядуванням був рів, то нині – прірва». Тому й вимагаємо негайного звільнення Жовтяка з посади глави облдержадміністрації».

Відповідаючи на запитання, чи не є виступ Антоненка дискредитацією Жовтяка з метою вирішити земельні справи на свою користь, мер Броварів сказав, що діє виключно в правовому полі, й висловлює не лише свою позицію. Хоча до протесту групи міських голів «жодна політична партія не має ніякого стосунку».

За матеріалами «ForUm»