Партія стала рейтинговою політичною силою

6 вересня Запоріжжя, а 9 вересня Дніпропетровськ і Дніпропетровську область відвідала делегація Української партії «Єдність» у складі голови партії Володимира Ялового та його заступників  Володимира Головача, Валентина Дрозденка та Мирослава Пітцика.

Відбулися зустрічі з представниками місцевої виконавчої влади, громадськості, засобів масової інформації, депутатського корпусу та партійного активу,  під час яких презентували «Концепцію децентралізації державного управління та розвитку місцевого самоврядування», що її розробила Українська партія «Єдність» та  Асоціація міст України та громад і «12 кроків на шляху до ефективної публічної влади в державі», передбачених Концепцією.

Метою Концепції є визначення основних напрямів, пріоритетів та етапів децентралізації державного управління, створення організаційно-правових та матеріально-фінансових передумов для розвитку місцевого самоврядування в Україні, що дасть змогу адаптувати систему влади в країні до європейських принципів і стандартів, істотно поліпшити якість адміністративних та громадських послуг, що їх надають населенню органи виконавчої влади та в системі місцевого самоврядування.

Партія «Єдність» не лише пропонує суспільству і владі програму вдосконалення державного управління в Україні, а, що дуже важливо, – механізми її реалізації. Для цього, зокрема, пропонується створити Всеукраїнське об’єднання депутатів місцевих рад, установчий з’їзд якого планується провести на початку жовтня. 
Під час перебування київських гостей у Запоріжжі, представник фракції «Єдність» у міській Раді Тамара Огородова наголосила, що партія «Єдність» – єдина в Україні, яка по-справжньому переймається інтересами територіальних громад і місцевого самоврядування.

Відповідаючи на запитання журналістів про політичні амбіції партії на  парламентських виборах, керівники партії сказали, що її мета – створити фракцію в наступному складі Верховної Ради. Навіть якщо партії потрібно буде долати не 3-відсотковий бар’єр, а вищий, вона домагатиметься цієї мети або самостійно, або разом із союзниками по блоку, однодумцями в питаннях захисту прав територіальних громад.

Сьогодні партія уже з’явилась у рейтингах, з нею ведуть діалог партії «Батьківщина», Народна партія, «Собор», соціалісти, «Третя сила» В.Гаврилюка, «Партія захисників Вітчизни» Ю.Кармазіна, Християнсько-демократична та ін.

На запитання тамтешніх партійців, чому в Запоріжжі немає таких солідних офісів «Єдності» й численних бігбордів, котрі мають інші партії, відповідь була такою: утримання великих партійних штатів, проведення дорогих благодійних акцій і гучних піар-кампаній не гарантує  довіри і голосів виборців. Приклад – СДПУ(о).
В.Яловий у Дніпропетровську навів партійну статистику: «Єдність» нараховує понад 72 тисячі членів. «Продовжується прийом у партію. Партійні організації створено практично в кожній області і в Криму. Найсильніші партійні організації в Києві, Львові та Одесі. Найслабкіші позиції партії поки що в Донецькій області. Але зараз ми працюємо над засобами активізації партійної діяльності».