Осінь стриже юнаків

Сьогодні Київ проводжав до Збройних сил та інших військових формувань України осінніх новобранців. Дехто з них уже остаточно вирішив, що після строкової служби залишиться в армії на контрактній основі.

50 юнаків йдуть до навчальних підрозділів Збройних сил і у зв’язку з прийняттям змін до закону про проходження військової служби новобранці служитимуть 12 місяців, а ті, хто мають вищу освіту, – 9.

На думку військового комісара столиці полковника Олександра Дубляна, хлопцям вистачить року, аби гідно виконати свій військовий обов’язок. І рідні скучатимуть недовго: час пролетить швидко.

– У Збройних силах зараз служити легко тим, хто прагне служити, – переконаний він.

Учора було відправлено 50 призовників до навчальних підрозділів «Десни» та Кам’янця-Подільського. Згідно з новою програмою військової підготовки, солдати навчатимуться три місяці, аби прийти до підрозділів молодшими командирами.

Більшість призовників – «чорнобильського віку», тож здоров’ям відмінним похвалитися можуть не всі. Понад 50 відсотків молодих киян визнано непридатними до служби.

Заступник ради ветеранів війни Дарницького району Олексій Коновалов давав новобранцям напуття, перевірені воєнним лихоліттям: передусім добре вивчити статут і військову техніку.

Першим випробуванням новобранців стало злагоджене проходження строєм. Старалися марширувати в ногу. У кого виходило – на обличчі усмішка.