Є що охороняти

Київ – історичне місце. У нас на державному обліку майже чотири тисячі пам’яток історії та культури. Щодо історичних споруд, то їх у столиці близько 12 тисяч, зосереджених на відносно невеликій території. На сторожі цих та інших пам’яток стоїть Головне управління охорони культурної спадщини, яке очолює Руслан Кухаренко, який учора спілкувався з журналістами.

– У зв’язку з будівельним бумом у столиці, які культурні цінності, що опинилися під загрозою пошкодження, вам удалося вберегти? – поцікавився «Вечірній Київ».

– Зараз ведеться боротьба за збереження Госпітальних укріплень, які буде відновлено, – відповів пан Кухаренко. – Забудови там не буде. Триває боротьба з Міністерством оборони, яке має наміри забудувати Васильківське укріплення Київської фортеці. Відреставровано чимало об’єктів.

Руслан Кухаренко розповів про Музей голодомору, висловився про довгобуд на Грушевського, 9-а, поділився новинами з розкопок Десятинної церкви, висловився за перейменування деяких вулиць, назви яких пов’язані з часами тоталітаризму, і про те, які музеї варто буде переносити до «Мистецького «Арсеналу».

Докладніше про це ми розповімо в подальших публікаціях.