«Джазохід» на вулицях Одеси

В Одесі 16-18 вересня відбудеться п’ятий ювілейний Міжнародний фестиваль «Джаз-карнавал». Традиційний парад оркестрів та джаз-карнавальна процесія – це подарунок до Дня народження Одеси.

Сюрпризом фестивалю будуть кілька сцен. Крім основної фестивальної програми в Одеській філармонії, працюватиме вулична «мега-сцена» під відкритим небом на Театральній площі, біля Одеського оперного театру. Там проходитиме молодіжна акція «DJ-Band», під час якої з ексклюзивною програмою міксів джазових мелодій виступатимуть одеські та київські ді-джеї.

Одеський «Джаз-карнавал» – це не лише виступи визнаних майстрів джазу, але й знайомство вітчизняної публіки з талановитими колективами Європи. Цього року гостями фестивалю стануть музиканти з Болгарії, Німеччини, Ірландії, Литви, Молдови, Польщі, Росії, США, Франції, Чехії. Серед учасників – американський джазовий співак Лі Девідсон, відомий польський саксофоніст Петро Барон, музиканти європейського рівня – барабанщик Володимир Тарасов, ірландський гітарист Марк О’Лірі, саксофоніст Анатолій Вапіров. На сцені «Джаз-карнавалу» з’явиться етно-джазовий колектив із Молдови «Тригон», ветерани російського джазу – акордеоніст Володимир Данілін та гітарист Олексій Кузнєцов. Україну в основній програмі представлятимуть київський колектив «Night Groove», одеська співачка Тетяна Боєва, біг-бенд Миколи Голощапова.

Уперше цього року святкова атмосфера «Джаз-карнавалу» переміститься і на кіноекран. У рамках «Кінопрелюдії до Джаз-карнавалу», що проводиться спільно з київською компанією «Артхаус Трафік», відбудеться прем’єра французького повнометражного пригодницького мультфільму для дорослих «Тріо з Бельвіля». Ця картина була відзначена премією «Сезар-2004».

За кілька днів до офіційного відкриття фестивалю на трамвайні маршрути за традицією виїде яскравий та гучний «Джазохід» – екскурсійний відкритий трамвай з диксилендом.