Ледь не випала з балкона

Залишена вдома без нагляду чотирирічна Марійка ледь не випала з балкона квартири на дев’ятому поверсі. Як повідомила співробітник центру громадських зв’язків столичної міліції Тетяна Мартиненко, до правоохоронців зателефонували сусіди і сказали, що на балконі поверхом вище кричить маленька дитина. Черговий співробітник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх Святошинського райуправління негайно прибув на виклик. З’ясувалося, що дівчинка залишилася вдома сама: мати побігла на базар і пообіцяла купити доньці морозиво. Марійка самотужки відчинила двері на балкон, вилізла на стілець і почала плакати. На щастя, її схлипування почув сусід, який і викликав міліцію.

Міліціонер попросив дівчинку відчинити вхідні двері, але почув у відповідь, що мати забороняє їй це робити. Тоді оперативник, намагаючись відвести її від небезпечного місця на балконі, умовив зачекати матір разом із ним під дверима квартири. Першою повернулася зі школи старша сестра Марійки, яка одразу ж зателефонувала матері…

Через відкриту кватирку

Співробітники карного розшуку Оболонського райуправління столичної міліції затримали квартирного злодія. Як повідомили в прес-службі столичної міліції, «візити» до чужих квартир той наносив здебільшого вночі. Маленький зріст зловмисника і худорлява статура давали йому змогу без зайвих проблем пробиратися до помешкання на перших поверхах через відкриті кватирки на кухні. Зловмисник діяв швидко і рішуче – поки господарі спокійно спали, він нишпорив по квартирі та забирав усе цінне: дамські й чоловічі сумочки, гаманці, гроші, золото, мобільні телефони. До речі, далі кухні та коридору не йшов – щоб не турбувати господарів. Узявши все, що сподобалось, швиденько, через ту ж кватирку, вислизав на вулицю.

Затримали злодія на одному зі столичних ринків, коли він намагався продати крадений мобільний телефон. Уже доведено 9 епізодів крадіжок.

Інф. «ВК»