Програма тріщить по швах

На розширеній колегії КМДА розглядали, як у столиці виконується Державна програма забезпечення діяльності судів. У доповіді в.о. начальника управління Державної судової адміністрації м. Києва Петра Подоляна з багатьох пунктів звучало: «не виконано», «виконано в недостатній кількості», «виконано частково».

Міську програму забезпечення діяльності судів профінансовано на 6 відсотків, зазначив пан Подолян, тоді як у Волинській, Закарпатській, Кіровоградській, Львівській областях, АР Крим уже завершили планові ремонти приміщень. При цьому бюджет цих регіонів не порівняти з можливостями київського бюджету.


Найбільше нарікань було на стан київських будинків правосуддя. А Дарницький районний суд після вибуху в ньому і досі не має нового приміщення. Тож голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький заявив:

– Якщо найближчими днями не вирішиться питання щодо Дарниці, ми винесемо цю проблему на розгляд уряду і РНБО.

Відповідаючи панові Балаклицькому, Олександр Омельченко розкритикував керівництво Дарницької районної адміністрації за зволікання з наданням приміщення. І нагадав, що з міського бюджету на нове приміщення для райсуду виділено 400 тисяч гривень. «Ми виділили рівно стільки, скільки ви просили», – сказав він, звертаючись до голови Дарницької РДА Миколи Кирилюка.