Вділіть землі й для стадіонів

Оптимізм випромінював на брифінгу з нагоди спортивної дати календаря начальник Головного управління з фізичної культури та спорту КМДА Ростислав Карандєєв.

Щоправда, оптимізм його виявився авансовим, на перспективу, спрямований у завтрашній день, бо від вчорашнього віє песимізмом. Якщо за останні десятиріччя в місті не збудовано жодної більш-менш значимої спортивної споруди, зазначив Ростислав Володимирович.

Є над чим замислитися і міським депутатам. Столиці потрібні стадіони, інші сучасні спортивні об’єкти, проте більшість міських земель віддано під будівництво житла. Утім перспективи не такі вже й безнадійні. Пан Карандєєв вважає, що знайдеться вдосталь місця для спортарен, наприклад на вулиці Тулузи, в Парку партизанської слави.

Досі не розв’язана проблема недобудованого льодового стадіону. Саме на його охорону київські платники податків щомісяця витрачають понад 10 тисяч гривень. Задля розв’язання цієї проблеми в управлінні відбулася зустріч із естонськими бізнесменами, які погодилися за свій кошт побудувати тут аквапарк. Усе начебто добре, однак тепер на це потрібно взяти дозвіл у Міністерства молоді та спорту, якому належить згадана земельна ділянка.

Управління має намір здивувати й розважити киян та гостей міста вже цієї неділі проведенням кубка з дуйсболу, чи не наймоднішої нині гри мільйонів європейців. У ньому можуть взяти участь усі охочі. Крім того, в неділю на Хрещатику стартує 14-й міжнародний марафон «Кубок Незалежності».