Настя зацікавилася зоопарком

Перші два дні у школі-дитсадку «Домінанта» Настуні Овчар сподобалися. Молода і вродлива вчителька цікаво розповідала про Київ і Україну, всі розмальовували веселі картинки, сусід по парті Едик ставився до нової школярки чемно. Сподобався й «Київський щоденник» – там багато цікавого.

Усе це Настя розповіла нам у холі готелю «Братислава», де тимчасово мешкає родина Овчарів. Аби не втомлювати їх, ми завітали невеличкою компанією. Директор Київського дитячого фонду Ніна Семенюк передала вітання від Київського міського голови і подарунки від своїх друзів – «Абетку», кілька книжок і аудіозапис музичної казки Ганни Чубач, запрошення на п’ять персон до кінця року від директора зоопарку Євгена Кирилюка разом із чудовим планом-проспектом для зручності, запрошення для всієї родини на вистави сезону 2005 – 2006 року від директора Національного цирку Бориса Зайця, те саме від директора Театру юного глядача Віктора Гірича. Директор дитячої студії «Стиль і мода» подарувала комп’ютерну гру, кілька цікавих книжок і модну пухнасту сумочку, зроблену однією з майбутніх дизайнерок. За неї одразу вхопилися і Настуня, і сестричка Людочка. Директор магазину «Медок» передала слоїк запашного меду й пообіцяла, якщо посмакує, частувати ним і надалі.

Перепросивши за трохи несподіваний візит, спитали, чи не втомлює Настю надмірна увага. Мама Оля, яка за кілька місяців і сама наче вдруге народилася – з убитої горем, виснаженої, постарілої жінки перетворившись на юну статурну красуню, сказала, що донька більше потерпає через зміну часових поясів. Та лікарі й вона сама пильно стежать, аби дівчинка кілька разів на день могла поспати.

Родина чекала з роботи тата, аби піти на вечерю. Ольга сказала, що мешкати в готелі зручно, годують добре, але всі чекають не дочекаються, доки завершаться опоряджувальні роботи в новій трикімнатній квартирі, де вони відчують себе справді вдома. Це станеться місяців за три.

Настина мама вдячно згадала бізнесмена з Хмельниччини Сергія Самборського, який влаштував лікування у США, і сказала, що невдовзі він стане хрещеним батьком дівчинки. Хрещеною мамою – Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова. А Настя розповіла, що в її день народження (21 липня) у американському шпиталі всі частувалися смачним тортом. Шкода, що однолітків не було. За татусем і Людочкою вона скучала й дуже раділа, спілкуючись по телефону. Сказала, що, хворіючи, нудьгувала за дітьми, й рада, що у школі їх багато. З принесених книжок їй найбільше сподобалися про тварин, і вона дуже хоче побувати в зоопарку.

І Настя, і її мама раді, що у американському шпиталі дівчинка навчалася за допомогою перекладача у підготовчій школі, тож уже читає українською і непогано, як на свій вік, знає англійську.

Наостанку Ніна Миколаївна запропонувала звертатися до Київського дитячого фонду за будь-якої потреби й передала запрошення директора універмагу «Дитячий світ» Світлани Колотової завітати туди, аби одягнути сестричок-красунь в усе, що їм сподобається.