Присягнули першокурсники

179 курсантів-першокурсників Чернігівського юридичного коледжу Державного департаменту України з питань виконання покарань присягнули на вірність українському народові. Це єдиний навчальний заклад, де готують молодих спеціалістів і бакалаврів для кримінально-виконавчої системи.

Юнаки та дівчата свідомо обрали професію пенітенціарія. Вони мріють допомагати людям, котрі з якихось причин потрапили за ґрати.

Зі стін коледжу вийшов 1741 фахівець. Тут свою кваліфікацію вже підвищили 800 фахівців органів і установ виконання покарань, а також кримінально-виконавчої інспекції. Нині вони успішно трудяться у колоніях та слідчих ізоляторах по всій Україні.

У коледжі курсанти опановують спеціальні та кримінально-правові дисципліни. Окрім них, у програмі навчання обов’язкові педагогіка, психологія, гуманітарні та соціально-економічні предмети, іноземні мови. У процесі підготовки майбутніх фахівців  широко застосовується зарубіжний досвід, запозичений вітчизняними викладачами під час стажування в споріднених навчальних закладах у Німеччині, Данії, Нідерландах, Швеції, Англії.

Першокурсників привітали голова Держдепартаменту з питань виконання покарань Василь Кощинець, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олег Осушний. Почесні гості висловили впевненість, що вчорашні школярі наполегливо навчатимуться, аби в недалекому майбутньому гідно вирішувати покладені на них непрості обов’язки з перевиховання тих, хто оступився в цьому житті.