У «Поділлі» новосілля

Школу-дитсадок «Поділля» в самісінькому центрі старовинного Подолу люблять і батьки, і діти – затишний двір, густі дерева. Рік тому голова району Григорій Романюк задумав відкрити тут окремий шкільний корпус, бо в одному було тіснувато.

Домігся передачі непридатної будівлі колишнього дитсадка ВАТ «Ленінська кузня», знайшов гарних будівельників – і 1 вересня понад 100 учнів, серед яких 40 першокласників, увійшли до нового, казково обладнаного приміщення. Щасливі й діти, котрі зосталися в старому, бо матимуть більше простору. А дошкільнят там теж чимало – 160. Коштувала району новобудова майже два мільйони гривень, але справа того варта.

Серед гостей, котрі прийшли на новосілля, був і перший віце-прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Тут понад рік виховується його п’ятирічна доня Софійка.

Григорій Романюк поздоровив усіх із подвійним святом – Днем знань і новосіллям. І Галина Рубцова, яка очолює «Поділля» 12 років, і вчителі казали, що найщасливіші – вони, бо працюватимуть у просторому, сучасному приміщенні, яке стане для дітей справжньою домівкою. Начальник Управління освіти району Галина Троян додала, що новий навчальний корпус «Поділля» врятував дітей мікрорайону від щоденних подорожей до дальших дитсадків, котрі, до речі, теж переповнені – поліпшення демографічної ситуації в Києві досить відчутне.