12-та Національна книжкова виставка-ярмарок

15 – 18 вересня у Львові відбудеться Форум видавців. Гасло Форуму – AMOR LIBRORUM NOS UNIT.

Організатор: громадська організація «Форум видавців у Львові».

Співорганізатор: «Львівська газета».

Офіційний спонсор: Селянський комерційний банк «Дністер».

Форум видавців у Львові – це подія, яку з нетерпінням чекають не лише видавці. Це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких і культурних акцій, які покликані формувати в Україні цивілізований книжковий ринок, популяризувати читання та підносити престиж української книги в суспільстві. На Форумі представлено видавничі та книготорговельні компанії з усіх областей України.

До участі в Форумі вже зголосилося 475 учасників, серед яких 259 видавництв, 68 книготорговельних структур (зокрема приватні підприємці), 50 книгарень, 53 бібліотеки, 45 інших організацій.

Торік Форум відвідало 53 тисячі львів’ян та гостей міста; акредитувалося 177 представників ЗМІ.

Від 1994 року Форум видавців бере участь у найважливіших міжнародних книжкових ярмарках (серед яких Франкфурт, Варшава, Москва).

Основні події Форуму-2005:

Від цього року Форум переріс межі Палацу мистецтв і вийшов у відкритий простір міста. Відтепер на кілька днів книжковим простором стає і центральна вулиця Львова – проспект Свободи. Книжкові намети стоятимуть уздовж усієї алеї, що веде до Оперного театру.

На Форумі буде понад 40 авторів, серед яких Олександра Мариніна, Мануеля Гретковська, Марія Матіос, Микола Воробйов, Василь Голобородько, Іван Драч, Дмитро Павличко,  Олег Лишега, Віра Агеєва, Наталка Білоцерківець та інші.

Буде проведено круглий стіл «Українська книжка і Європа». Необхідно створити Український Інститут книжки, який би займався проблемами української книжки на провідних європейських ринках та інтеграцією української літератури до світових культурних процесів.

Щодо інших заходів: Форум пропонує таку кількість конкурсів, презентацій і фестивалів, що виникає спокуса бути водночас у десяти місцях…

Інф. «ВК»